Семинари / Семинар Техники за работа с шоколад
На какво ви учим
Техники за работа с шоколад 10.10.2012, продължителност - 1 ден
Заедно ще разберем за следните техники за работа с шоколад:
  • шоколад без добавки на други съставки
  • шоколад с други съставки
  • техника на кадифения шоколад
  • отливане в поликарбонатни форми
  • ефект на термичния шок
  • направа на емулсии

Програма

Водещ/и: Шеф Ради Стамболов

Час Тема
10:00 Ретроспекция на сладкарството от 17 в. до наши дни
11:15 Кафе пауза
11:30 Развитие на сладкарството и използването на шоколада в България
12:10 Обедна почивка
12:30 Практическо запознаване и демонстрация на 6 основни техникиза работа с шоколад:
15:00Край





Шеф Ради Стамболов
Шеф Ради Стамболов
Ради Стамболов е вицепрезидент на Евро-Ток България от създаването на Организацията до ноември 2011 г. Завършил е Колеж по туризъм във Варна. Притежава доцентура по италианска кухня от Школа албегиера Ди ресторанте Ди Серамацони, Италия. Специализирал е във Виена, Австрия. По настояще е зам.-председател на българската секция на „Евро-Ток“ – асоциацията на професионалните готвачи, част от ангажиментите му като такъв са налагане на професията готвач, обучение на младите кадри, запазване на българското кулинарно наследство, навлизане на световните тенденции у нас. Паралелно притежава и управлява собствен сладкарски цех. Той работи чрез интернет продажби, обслужва големи хотели и нещото, което не е променил във времето, е високият клас на производство. Прави от класическо австрийско сладкарство до 3D торти, цели шоколадови концепции, индивидуални проекти, френски пасти.
 
Предстоящи курсове
Няма предстоящи.
Календар calendar